Christian Kok Mediaproducties, Amsterdam
professionele filmproducties
bel 020 789 1000


Het maken van een videoproductie

De kracht van een goede videoproductie/ filmproductie komt uit het gevoel dat het achterlaat bij de kijker.

Als u besluit een videoproductie te laten produceren, dan kunt u bij Christian Kok Mediaproducties rekenen op kennis, ervaring en vakmanschap!

Stap 1: Bespreking.
Samen met u bespreken we de wensen en de doelstellingen waarvoor de filmproductie wordt ingezet. Hierbij geven wij zeer bruikbare tips en denken graag met u mee om zo het meeste rendement uit de filmproductie te halen.

Stap 2: Prijs.
Het bespreken van het budget is niet onbelangrijk. Afhankelijk van de wensen en de omvang van het project offreren wij een passende prijs. Wel is noodzakelijk om een schatting van het budget te weten om zo de omvang van het te mogen produceren project te kunnen bepalen.

Stap 3: Offerte.
Na de bespreking komen wij met een nette offerte. De offerte is technisch opgebouwd en geeft weer hoeveel opnamedagen we plannen en welke facetten van vormgeving we toepassen. De offerte geeft goed weer wat de omvang is van het project en daarmee de kosten.

Stap 4: Opdrachtbevestiging.
Als de offerte naar wens is krijgt u netjes de opdrachtbevestiging. Hierin staat omschreven welke afspraken we met elkaar hebben gemaakt en wie welk deel van de filmproductie op zich neemt. Veelal wil de klant zelf het inhoudelijke script schrijven, wij zorgen ervoor dat het script technisch goed wordt ingedeeld met daarbij de technische termen voor de regisseur en cameraman. Deze en meer afspraken staan omschreven in de opdrachtbevestiging.

Stap 5: Script.
Voorafgaand aan het project beschrijven we door middel van een script wat we inhoudelijk filmen. In het script staan opnamelocaties en tijden nauwkeurig omschreven. Voor de regisseur en cameraman is het script de leiddraad naar het resultaat. Het script beschrijft technisch met duidelijke kolommen de opbouw van de film.

Stap 6: Opnames.
Het eerste echte actieve deel zijn de opnames. Alle opnames worden zoveel mogelijk op één of op meerdere achteropeen volgende dagen gefilmd. Christian Kok Mediaproducties filmt met professionele apparatuur en vakmanschap voor het beste resultaat. Elk detail wordt vanuit meerder standpunten gefilmd zodat in de montage de beelden goed op elkaar aansluiten.

Stap 7: Montage.
Het beeldmateriaal wordt ingeladen in de montagecomputer waarna de editor de beelden monteert. Dit is een zeer nauwkeurig proces en alleen zeer ervaren editors kunnen van ruw beeldmateriaal een prachtige film maken. Christian Kok Mediaproducties monteren de filmproducties met professionele apparatuur en vakmanschap. In de montage worden de beelden ondersteund door een eventuele stemacteur, een leader waarmee de film begint, bumpers die tussen de filmblokken inkomen, naamtitels met vormgeving en een logo links- of rechtsboven in beeld. Christian Kok Mediaproducties blinkt uit met zijn montages en de zeer nauwkeurige continuïteit waardoor de filmproductie 'lekker loopt' ofwel fijn is om naar te kijken.

Stap 8: Filedrive System.
Uniek is het Filedrive System dat Christian Kok Mediaproducties gebruikt om de klanten met de montage mee te laten kijken doormiddel van previews. Dit betekent dat klanten hun projecten online kunnen volgen en zo altijd hun visie erop kunnen geven.

Stap 9: Exporteren.
Nu de film klaar is kan de film worden geëxporteerd naar verschillende mediadragers. Mediadragers kunnen zijn DVD's compleet met kleuren opberghoes of Business card cd-roms. Deze Business card cd-roms zijn kleine rechthoekige cd-roms met een formaat van een visitekaartje. De DVD's en cd-roms worden vormgegeven in de huisstijl die u wenst. Previews van de vormgeving zijn te zien op het Filedrive System.

Waar wij in gespecialiseerd zijn is film/ video content te produceren wat uitstekend geschikt is voor het online weergeven op websites. Met een zeer goede codec decoderen wij de geproduceerde filmproducties in Adobe Flash film dat vrijwel elke computer ondersteundt. Als dit iets te technisch voor u is hosten en plaatsen wij de film op uw website.

Door ons geproduceerde filmproducties zijn o.a. geschikt voor gebruik op:Stap 10: Facturatie.
Soms is het mogelijk om uw filmproductie af te boeken als investering zodat u in aanmerking kan komen voor investeringsaftrek van de Belastingdienst. Als dit het geval is ontvangt u extra belastingvoordeel. U ontvangt van ons altijd netjes een factuur met BTW vermelding (a 21%) en projectomschrijving.

Stap 11: After sales.
Nabestellingen van DVD's of Business card cd-roms zijn bij ons altijd mogelijk. We bewaren de master schijf zodat we direct met nabestellen kunnen overgaan. Het kan natuurlijk zijn dat er snel wijzigingen in het bedrijf ontstaan of nieuwe projecten in beeld gebracht moeten worden. Een filmproductie aanpassen is geen enkel probleem. Wij bewaren in de meeste gevallen het gehele montage project een half jaar lang. Wilt u dat wij langer het project voor u bewaren? Laat het ons dan weten. Zo kunt u ook na een geruime tijd de film door ons laten updaten.

"Uw bedrijfsfilm die u trots presenteert aan uw klanten!"


Bedrijfsfilm

Instructiefilm

Nieuwsbrief video

Seminar registratie


 

 

  
 

Professionele Flash player